luni, 12 septembrie 2011

Scandalul in loc de abecedar



Prima zi de scoala este un eveniment memorabil. Cei care am trecut pe aici, avem amintiri, cei de azi vor avea ce sa povesteasca. Insa! In loc sa se faca din aceasta zi ceea ce ar fi normal, stirile de peste tot promoveaza scandalul in loc de abecedar. O trecere firava legata de prima zi de carte si apoi fuga-fuga pe scandal, caci el tine oamenii pe stiri. Serios? Atunci sa nu ne mai mire ca la urmatorul examen de clasa a XII-a o sa avem tragedia din vara de la bac. Nu ne revenim? Ce dam generatiilor de langa noi. Dupa noi potopul? Potopul a fost, am ramas unii dintre noi.
Azi cand cartea ar trebui sa fie personajul principal, familiile de carton isi etaleaza scandalurile - ca "imense modele" de vietuire.
Ce ne dorim cu adevarat? Ce ar fi daca stirile ar fi stiri? Daca s-ar promova ceea ce trebuie, oamenii care chiar fac treaba! Oamenii care invata, muncesc, iubesc, traiesc cu adevarat. Romania nu e un plai de scandal dar unii asa il vor. Carte, invatatura, iubire, Biblie si Dumnezeu. Doamne, numai Tu poti, Te rugam ajuta-ne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu