sâmbătă, 20 august 2011

Reteta de voiciune caci viata la tara e bio



Orasenilor care se plictesesc li se ofera de azi, reamintire, reteta de voiciune, buna-dispozitie si, si cate si mai cate!
Sunt rugati sa mearga la tara, de preferat in zona muntoasa. Marea, nu, ca se duc numai la baie si, mai ales, in orele nepotrivite. Asadar, la tara.
Pentru invioarare, chiar si in luna lui Cuptor, se aprinde cuptorul, focul. Vrei ceai, cafea, ceva prajit? Fa focul! Nu pune gazda, ca altfel iar te imbonavesti. Imediat dupa ce te speli pe picioare cu roua, dai pe fata cu gheata de la fantana. Te trezesti instantaneu! Sau brusc! Si fug si gandirile rele. Incepe apoi masa rapida, cu o rugaciune in prealabil. Mananci bio si vei povesti la toata lumea, ca desi nu e Paste, ouale, glabenusul e rosu- potrocaliu. Manaca-l e bun. Asa trebuie sa fie. Programul detaliat de coasa urmeaza. Repede. Lasa mersul la sala, mai buna e agricultura. Vine pranzul mai repede sa te astepti. Papi paine bio, cu carne bio, cu rosii bio de tot. Te gandesti la o cola dar daca nu ti-ai luat de la oras te multumesti cu amintirea. Dupa pranz, siesta e tot cu munca impanata. Apoi animalele trebuie ingrijite, precum gainile, vaca, porcul, 2 oi si patru capre. Sudoarea curge dar ti-e bine ca bicepsii se umfla. Aerul e conditionat de brazi, dude, fag si frazin. Bune toate! Raul curge si nu te deranjeaza, ba bagi piciorusele in vana naturala. Masa de seara o astepti si e tot din categoria bio, caci si tu ai muncit tot bio, si bine ti-a facut. Dupa ciuguleala si ruga sunt concluziile zilei, cate capite de fan s-au facut si ce trebuie facut maine? Maine?!! Da, maine, caci daca vrei mancare, mergi pe ogoare. Si focul in sona se stinge usor, si viata merge inainte… Iti place la tara, e bine, e frumos, e relaxant prin munca, plamanii sunt sanatosi si te gandesti la fata de la oras ce trebuie sa vina aici. Bagi un SMS. Daca nu ai fata, apare una cu cosite impletite, si parca ti-au albastrit ochii, desi tu esti cu semnale caprui. Si uite asa, in fir de iarba si fir de borangic, nu te mai dai plecat de aici, caci si fata ti-a cazut draga si…
Maine trezirea la 5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu