luni, 2 mai 2011

Plantele modificate genetic!



Se pare ca marii fermieri sunt gata sa cultive organismele modificate genetic. Cultivarea OMG-urilor presupune costuri mult mai mici decât ale plantelor crescute natural, producţiile sunt mai mari şi chiar, spun fermierii, necesită o cantitate de îngrăşăminte mai mică ceea ce le face mai puţin toxice. Ceea ce s-ar putea traduce prin ieftinirea alimentelor??
Pe de altă parte sunt activiştii ecologişti precum Greepeace pentru care OMG-urile sunt doar un experiment care pune în pericol diversitatea genetică naturală a plantelor de pe Pământ sau ajută la crearea unor specii de dăunători noi şi mult mai rezistente decât cele actuale.
Nici în UE nici în România nu este permisă cultivarea plantelor de laborator cu excepţia porumbului dar se importa cantităţi apreciabile de OMG-uri din SUA ori ţările Americii Latine cu precădere plante tehnice precum soia.
Pana una-alta, cat mai putem, sa ciugulim din gradina.
Cat mai putem - in curand va fi "obligatoriu". Si mai este una intrebare: de ce suntem invitati sa mancam bio daca modificarea e pe scara larga?
Sa alegem? Ce sa alegem, intre 2 bani si 2 euro pe o rosie?
Halal?

Subiectul zilei cu Catalin Dupu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu