miercuri, 11 mai 2011

"Sunteti si in FM?"



"Sunteti si in FM?"

In ultimele doua luni, sosesc la redactia RF si in comentariile pentru emisiunile Expresul de Filadelfia si Preferinte muzicale intrebari si afirmatii de genul: "Sunteti si in FM? Unde va putem asculta in FM? Ati merge foarte bine la un radio public, national. Aveti o emisiune de FM! Cat v-ar costa sa pueti sa transmiteti si in FM?" Radio Filadelfia nu emite in FM dar lanseaza o provocare. Sa ne rugam pentru aceasta! Sa ne rugam chiar si pentru o statie locala. Sa nadajduim in Domnul! El poate! ar fi o cotitura istorica. Stacheta a fost aruncata din partea dvs, ascultatorii RF. Dumnezeu sa va binecuvinteze!





STATUL PREA MULT PE SCAUN - PERICOL DE MOARTE

Un studiu recent a arătat că persoanele care stau jos mare parte din zi au şanse mai mari să moară din cauza unui atac de cord.
În urma acestei veşti îngrijorătoare, oamenii s-au arătat receptivi, trei sferturi din intervievaţi au deja sau le-ar plăcea să aibă un birou tip tribună, la care să poată lucra în picioare.
De-a lungul istoriei, omul a petrecut cea mai mare parte a vieţii stând în picioare. În ultimele decenii în schimb, odată cu dezvoltarea noilor tehnologii şi cu apariţia conceptului de muncă de birou, oamenii stau pe scaun mai mult ca niciodată: 9,3 ore pe zi, destul de mult dacă ne gândim că media de ore dormite pe zi este de 7,7.
Având în vedere că nu am fost concepuţi pentru acest tip de sedentarism, statul pe scaun începe să îşi arate efectele negative.
Cele mai recente cercetări au arătat că statul pe scaun mai mult de 6 ore pe zi poate duce la o moarte prematură, cu până la 15 ani mai devreme decât în cazul unui om care stă jos maxim 3 ore pe zi. Efectul rămâne acelaşi chiar şi în situaţia în care persoana în cauză practică sport în restul zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu